Päivitys Instagramiin – useampi kuva yhteen julkaisuun

Instagram on tehnyt pitkästä aikaa ison ja uniikin päivityksen! Ei enää vain Snapchatin matkimista!

Uusimmassa 10.9 Instagram-versiossa voit ladata jopa 10 kuvaa tai videoklippiä yhteen päivitykseen. Tämä avaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia markkinoinnin näkökulmasta!

Käytännössä kuvien lisäykseen tuli uusi toiminto, jossa voit valita useamman kuvan. Valittuasi kuvat, näet kuvien järjestysnumeron vasemmassa ylälaidassa ja voit vaihtaa sitä seuraavassa näkymässä painamalla ja vetämällä kuvaa oikealle tai vasemmalle. Voit käyttää filtteriä kerralla kaikkiin kuviin tai editoida kuva kerrallaan, sama kuvateksti näkyy kaikissa kuvissa.

Tällaiset useamman kuvan päivitykset huomaat sinisistä palloista kuvan alalaidassa ja ainakin näin alkuvaiheessa kehotuksen “swipe to see more” (pyyhkäise nähdäksesi lisää). Profiilissa nämä multikuva-päivitykset erottaa pienestä neliöstä oikeassa yläkulmassa.

instagramin uusi ominaisuus useampi kuva yhteen päivitykseen

Mitä tämä Instagramin uusi ominaisuus nyt sitten tuo lisää yrittäjän näkökulmasta?

Monella on Instagramin kanssa se ongelma, että esimerkiksi yhdestä tapahtumasta olisi monta hauskaa kuvaa, mutta niiden julkaisu peräkkäin on seuraajien näkökulmasta todella tyhmää. Nyt nämä voi nitoa yhdeksi päivitykseksi! Ensimmäiseksi eli ns. kansikuvaksi kannattaa valita se kuva, joka herättää eniten tunteita.

Tämä päivitys tuo uusia ulottuvuuksia tarinankerrontaan. Kymmenellä kuvalla voit luoda jo vaikka minkälaisen tarinan. Esimerkkinä, voit näyttää vaikka tuotteesi käyttöä helpottavia vinkkejä tutoriaalin muodossa. Tai kampaaja voi näyttää hääkampauksen eri vaiheita eli monipuolisempia ennen – jälkeen sisältöjä.

Ehkä voisit esitellä tiimisi lyhyillä videopätkillä? Ravintolayrittäjänä voit pyytää työtekijöitä kertomaan videopätkillä, mikä on heidän suosikkiannoksensa listalta. Siivoojana voit esitellä vaikka ikkunanpesun vaiheet ammattilaisen silmin.


Lisää vinkkejä Instagramiin? Lataa ilmainen miniopas!

Miniopas Instagramiin

Tilaa Instagram Miniopas!Päivitys Instagramiin – useampi kuva yhteen julkaisuun

2 thoughts on “Päivitys Instagramiin – useampi kuva yhteen julkaisuun

  1. Moikka. Olen nyt törmännyt muutaman kerran tilanteeseen jossa useamman kuvan sisältäneen postauksen kansi ei olekkaan se ensimmäinen kuva vaan järjestyksessä toinen tai kolmas. Osaatko sanoa miten tämä tehdään? Mitä hyötyä siitä on niin en keksi muuta kuin että kuvat joutuu selaamaan osittain kahdesti.

    1. Hei Jonna! Kiitos kysymyksestä, olen itsekin havainnut saman ilmiön. Instagram ilmeisesti testaa eri kuvien kiinnostavuutta tällä tavoin. Olen nimittäin huomannut eräällä hallinnoimallani tilillä, että jos en reagoi tällaiseen useamman kuvan postaukseen (esim. katsomalla kaikkia kuvia tai tykkäämällä), niin seuraavalla kerralla se sama kuvayhdistelmä tulee feediini eri kansikuvalla. Mahdollisuutta itse valita kansikuva en ole keksinyt, toki kuvia lisätessä niiden järjestystä voi vielä vaihtaa.
      -Sari | Somelemon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top